Als je veel van een land wilt zien, is backpacken één van de beste opties waar je voor kunt gaan. Backpacken is een manier van reizen waarbij je zoveel mogelijk rond gaat reizen. Hierbij is het mogelijk om verschillende steden en locaties te bekijken.

Om het meeste van een land te zien, wordt backpacken vaak gekozen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om naar alle grote steden en belangrijke locaties te reizen waar je wilt zijn. Er zijn veel bekende locaties om te backpacken. Echter zijn er ook een aantal locaties die flink ondergewaardeerd zijn. In dit artikel gaan we kijken naar 5 ondergewaardeerde bestemmingen om te backpacken.

Backpacken in AustraliëBackpacken in Australië

Australië is een groot land waar enorm veel te doen is. Als je op vakantie gaat, is dit niet altijd de eerste locatie waar je aan denkt. Australië is een prachtige locatie om te backpacken. Hier kun je namelijk naartoe gaan als je net wilt beginnen met backpacken, maar ook als je al veel van de wereld hebt gezien, is Australië erg mooi.

Om te backpacken in Australië is het mogelijk om overal te komen met de bus. Aangezien het een groot land is, is de weg relatief lang tussen de steden. Daarom kan het ook leuk zijn om zelf een auto te huren om mee te backpacken. Met de auto kun je namelijk zelf bepalen wat je gaat doen en waar je heen gaat.

Backpacken in Zuid-AfrikaBackpacken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een enorm veelzijdig land om te gaan backpacken. Het is een bekende locatie om veel van Afrika te kunnen zien. Echter is het voor backpackers een ondergewaardeerde locatie. In Zuid-Afrika zijn veel prachtige grote steden te vinden.

Echter ga je hier meestal naartoe als je op zoek bent naar safari’s en de wilde dieren. Als je gaat backpacken in Zuid-Afrika, is de kans namelijk groot dat je in aanraking komt met de Big 5. Echter is het ook mogelijk om andere dieren zoals pinguïns en walvissen tegen te komen.

Backpacken in VietnamBackpacken in Vietnam

De mensen die willen reizen naar het tropische gedeelte van Azië, kiezen er meestal voor om naar Thailand te gaan. Echter is Vietnam ook een prachtige locatie om te gaan backpacken. Hier kun je genieten van de prachtige tropische natuur. De wilde dieren en de cultuur is hier ook tropisch te noemen.

Om te gaan backpacken in Vietnam wordt er vaak voor gekozen om te beginnen in het noorden en langzaam maar zeker door te reizen naar het zuiden. In het noorden is het mogelijk om een vlucht te nemen om vervolgens weer een vlucht terug naar huis te nemen in het zuiden.

Backpacken in CanadaBackpacken in Canada

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Noord-Amerika kiezen ervoor om naar de Verenigde Staten te gaan. Echter is Canada ook een prachtige locatie om te bezoeken. Om te backpacken is dit het ideale land. Canada staat vooral bekend om de prachtige natuur. Echter is hier ook een prettige cultuur en veel gastvrijheid te vinden.

Tijdens het backpacken in Canada kun je het beste kiezen voor een begin in het westen van Canada. Hier kun je in de buurt van Vancouver genieten van een aantal prachtige nationale parken. Uiteindelijk is het mogelijk om hier verder door Canada heen te reizen om uit te komen bij Calgary of Edmonton. Hierdoor heb je alle mooie locaties van Canada gezien.

Backpacken op CubaBackpacken op Cuba

Cuba is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je het over backpacken hebt. Echter is het wel een prachtig land voor een backpack reis. Hierbij maakt het niet uit of je in Havana of Varadero begint. Cuba is een veelzijdig eiland waar je veel van de Caribische cultuur terug zult vinden.

Tijdens het backpacken op Cuba is het stadje Trinidad een vereiste om te bekijken. Echter kun je je ook laten verrassen door de rest van Cuba. De cultuur is hier erg levendig en gastvrij. Let wel op: er is een groot verschil in inkomen tussen jou en de lokale bevolking, en je zal dus voor een veilige backpacking rugzak moeten zorgen en goed opletten dat je je spullen goed in ’t oog houdt.

Voor het reizen door Cuba is het mogelijk om de bus te pakken. Echter kun je ook kiezen voor binnenlandse vluchten om snel van punt a naar punt b te komen. Om de echte backpack ervaring te krijgen, is het huren van een auto de beste optie. Hierdoor kun je namelijk alles van Cuba goed in je opnemen. Alle natuur en prachtige locaties waar je voorbij komt, kun je hierdoor uitgebreid bekijken. Als je een bezienswaardigheid beter wilt bekijken, kun je in Cuba het beste met de auto reizen. Hierdoor kun je stoppen waar en wanneer je wilt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.