Ben je van plan om een stoom cabine te nemen? Dan zul je al gauw merken dat het hebben van een stoomcabine vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Een cabine met stoom zorgt voor het verlichten van spanning in je spieren, het zuivert je huid en reinig je poriën en zorgt voor een betere vochtbalans. We zetten alle voordelen van een stoomcabine voor je op een rijtje in dit artikel.

stoomcabine voordelenHet verlichten van spanning in je spieren

Stoom heeft op de mens een positieve invloed en dit gaat al terug tot in de tijd van de Romeinen. Zij zaten op regelmatige basis in een cabine van stoom en voelden zich als herboren als ze eruit kwamen. Stoom helpt namelijk om opgebouwde spierspanning te verlichten. Door de warmte raken de spieren beter doorbloed, waardoor de spanning afneemt. Hierdoor ben je beter in staat om te ontspannen. Een cabine met stoom is heerlijk als je terug komt van sporten of een drukke dag op kantoor; een lekker verwenmoment.

Minder pijn in gewrichten en botten

Heb jij veel last van pijnlijke gewrichten en botten? Een cabine met stoom kan dan een prima oplossing zijn. De warmte van de stoom helpt de pijn in de gewrichten en de botten te verminderen, waardoor een stoomcabine om medische redenen vaak wordt geadviseerd. Regelmatig stomen zorgt ervoor dat de pijn verzacht en het heeft op het gehele lichaam een gunstig effect.

stoomcabine gezonde huidHet reinigen van de huid en het zuiveren van de poriën

Aan de oppervlakte van het lichaam kan stoom helpen om je huid te reinigen op een grondige manier. De huid kan in een cabine van stoom volledig gereinigd worden, veel beter dan wanneer je onder de douche staat in een reguliere douchecabine.

De stoom helpt ook om de huid poriën te zuiveren. Doordat je de hete lucht inademt, zal het bloed in je lichaam sneller gaan circuleren. Het gevolg van deze snelle circulatie is dat je gaat zweten. Als je zweet, worden de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in je lichaam, via de huid uitgescheiden. Een cabine met stoom geeft dus een zuiverende en reinigende werking voor je lichaam. Gebruik zeker ook een aangename en natuurlijke stoombadmelk, en dan kan je nog een extra boost geven aan deze voordelen!

De aanmaak van nieuwe huidcellen

Een cabine met stoom zorgt niet alleen voor een reinigende werking van de huid, het zorgt er ook voor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. In principe werkt het op dezelfde manier als bij de reiniging van de huid. De snelle circulatie van het bloed is verantwoordelijk voor een snelle afvoer van oude cellen en afvalstoffen. Het lichaam krijgt dan een prikkel, waardoor het nieuwe cellen aan gaat maken. Het regeneratie proces wordt door het gebruik van een stoom cabine versnelt en de huid zal weer als nieuw aanvoelen.

Ook de vochtbalans van de huid zal verbeteren door gebruik te maken van een cabine met stoom. Stoom zorgt ervoor dat de huid beter doorbloed wordt. De poriën zullen hierdoor open gaan staan, waardoor vocht makkelijker door de huid kan worden opgenomen. Het resultaat? Je huid is beter gehydrateerd en je blijft er langer jong uitzien. Dit is het grote verschil met een goede infraroodsauna: de stoom zorgt écht voor een extra boost aan hydratatie; en dus prefereer ik een stoomcabine over een infraroodsauna.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.