1. Kijk en vergelijk uw potentiële autoverzekering

Als u denkt dat u teveel moet betalen voor uw autoverzekering, heeft u wellicht gelijk. De verzekeringstarieven variëren enorm tussen aanbieders. Het is dus mogelijk dat u dezelfde polis van een ander bedrijf krijgt voor heel wat euro’s minder per jaar. De vraag is dan: welke is dat?

verzekeringsmakelaarEr is helaas niet een autoverzekeraar die voor iedereen de beste tarieven heeft. Al die advertenties die claimen: “Technici die van bedrijf A naar bedrijf B zijn overgestapt, hebben gemiddeld zoveel euro per jaar bespaard”, vertellen nu echt de waarheid? Ja, de chauffeurs die naar bedrijf B zijn overgestapt, hebben geld bespaard. Wat de advertenties allee niet vermelden, is dat alle chauffeurs die ervoor kozen om niet over te stappen omdat bedrijf A specifiek goedkoper voor hen was.

De betere manier om een ​​goede premie op uw exacte polis te vinden, is door actuele offertes van verschillende bedrijven op te vragen. Start met grote aanbieders. U voert simpelweg wat basisinformatie in over uzelf, uw auto en de gewenste dekking. Het systeem utiliseert deze informatie om gericht offertes van meerdere verzekeraars tegelijk te verkrijgen. Als u een offerte opmerkt die u bevalt, kunt u direct contact opnemen om een ​​polis te bestellen.

Voordat u overstapt naar een andere aanbieder, moet u zorgen dat het bedrijf meer heeft dan slechts betere prijzen. Je wilt natuurlijk ook dat ze eenvoudig zijn om mee te werken als je een probleem hebt. Om erachter te komen hoe een verzekeringsmaatschappij presteert, kunt u het beste de klanttevredenheidsscores opvragen.

Als de verzekeraar die u heeft, prima is en u liever niet een andere wilt, kunt u het aanbod gebruiken als instrument voor onderhandeling. Vertel uw verzekeraar over de betere offerte en kijk of zij deze kunnen wellicht willen evenaren. De kans is aanzienlijk dat ze bereid zijn om het voordelige tarief aan te bieden of hun prijzen willen verlagen om u te behouden als klant. Als het bedrijf niet wilt onderhandelen, kun je alsnog overstappen.

Autoverzekeringen vergelijken is niet zo ingewikkeld. Gebruik een online tool om de tarieven van de verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen, en bekijk dan of de dekking gelijklopend is. Easy peasy!

besparen autoverzekering2. Verhoog uw eigen risico

Als u besluit om niet over te stappen, kunt u besparen door het eigen risico te verhogen. Hoe hoger uw risico is, hoe minder de u voor de dekking hoeft te betalen. Als u dit kiest, betekent dit natuurlijk dat u, wanneer u een ongeluk krijgt, meer moet betalen. Gelukkig is er een eenvoudige optie om dit te verwezenlijken. Neem simpelweg de €100 die u bespaart op de polis en leg het opzij voor eventuele kosten. Na een paar jaar heb je genoeg geld om je reparaties te dekken.

3. Reductie bij een laag aantal kilometers

Des te meer kilometers u elk jaar rijdt, hoe groter uw kans om bij een ongeval betrokken te raken. Het is hierom dat veel verzekeraars speciale kortingen aanbieden aan mensen die minder dan gemiddeld rijden. Ook automobilisten die samen rijden naar hun werk kunnen hiervoor in aanmerking komen. Samen in de Belgische files zitten is ook nog eens gezelliger! Als uw verzekeraar een reductie heeft op gereden kilometers, maar u komt er niet voor in aanmerking, bekijk dan hoeveel u zou moeten besparen op rijgedrag om deze te krijgen. Misschien kunt u elk jaar honderden kilometers afleggen door samen te rijden, boodschappen in een keer te doen of naar uw werk of hobby te fietsen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.