Een in de zoveel jaar is het tijd om je televisie te vervangen. Dat kan zijn omdat deze kapotgaat of omdat je huidige televisie wel een update kan gebruiken. Beeldkwaliteit, functies en de grootte van het scherm zijn dan zaken om goed op te letten. Maar als je op zoek gaat naar een nieuwe, modernere televisie, waar moet je dan op letten om te voorkomen dat je een miskoop doet? Deze vraag is voor veel mensen relevant, want een andere televisie uitzoeken is natuurlijk iets wat niet iedereen dagelijks doet. Dit artikel biedt de beste drie tips van televisie-experts om te zorgen dat je de juiste televisie koopt en geen miskoop doet.

1. Voor welk soort toepassing heb je een nieuwe televisie nodig

Een van de basispunten om bij de aankoop van een geschikte televisie op te letten, is welk type tv je wilt gaan kopen. Heb je een televisie nodig voor in de woonkamer, om samen met je partner en/of je kids leuke tv-programma’s te kijken? Of ben je van plan om op zolder een gave thuisbioscoop in te richten, zodat je met je vrienden of vriendinnen spannende films kunt kijken? Dan heb je in beide gevallen waarschijnlijk behoefte aan een lekker groot scherm. Wil je daarentegen een tv kopen voor in de caravan? Dan kun je uiteraard volstaan met een kleiner model televisie. Doe één ding in elk geval wél los van welk formaat je kiest: koop je televisie bij een betrouwbare aanbieder!

moderne tv

2. Enkele soorten televisie: welk type kies jij?

Ook zijn er diverse soorten televisies die je kunt aanschaffen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Een van de populairste soorten tv’s op de markt is uiteraard de smart-televisie. Dit zijn televisies die verbonden kunnen worden met internet en zo allerlei extra functies krijgen. Denk aan Netflix kijken via je tv, een verbinding met YouTube maken of de mogelijkheid om muziek te luisteren via een stream of jullie persoonlijke fotocollectie te bekijken op de tv.

De mogelijkheden die smart-televisies bieden worden steeds groter. Bedenk verder of gaat voor een HDR-televisie (High Dynamic Range) of voor een SDR-type (Standard Dynamic Rage). De eerstgenoemde televisietypes, de HDR-tv’s, leveren aanzienlijk scherpere beelden dan de laatstgenoemde SDR-varianten en zijn dan ook relatief populair! Naast de keuze tussen HDR en SDR is het ook aan te raden om goed te letten op de schermresolutie van het toestel. Hoe hoger de resolutie is, hoe beter het beeld, toch zou ik nog even wachten met te kiezen voor een 8K Televisie.

3. Ook het geluid is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze voor het juiste toestel

Ten slotte is een derde aspect om aandacht aan te besteden het geluid van het toestel dat je voor ogen hebt. Doordat televisies steeds dunner worden, is er minder ruimte voor de speakers. En dat kan betekenen dat het geluid van je toestel kwalitatief minder wordt. Met name als je een goede film kijkt, kan dit opvallen en storen. Koop je je tv-toestel in een fysieke winkel? Doe dan een geluidstest. Verder kun je altijd gebruikmaken van een soundbar of home cinema set om het geluid naar een hoger niveau te tillen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.