Als je een beetje op zou gaan letten op de koolhydraten die je dagelijks binnenkrijgt zal je versteld staan hoe makkelijk het eigenlijk is om af te vallen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met een paar recepten al gelijk helemaal klaar bent natuurlijk, daar moet je nog wel iets meer voor doen. We hebben een paar tips voor je, zodat koolhydraatarm je nieuwe levensstijl kan worden.

Niet uithongeren

Er zijn heel veel mensen die de ochtend beginnen met bijvoorbeeld een cracker met een mager beleg. Als je denkt dat je daarvan afvalt, heb je het mis. Je lichaam krijgt daardoor zo ontzettend weinig voeding binnen, dat hij elke calorie die hij op dat moment niet nodig heeft zal opslaan als vet wat dus een averechts effect heeft.

Geef niet op

Iedereen heeft zo zijn zwakke momenten, dus maak je echt geen druk als je een keer een zak chips leegplundert. Sterker nog, je lichaam heeft af en toe een reminder nodig om door te kunnen gaan met je koolhydraatarm dieet. Dat betekent dus niet dat je iedere week “de fout” in moet gaan.

Blijf genieten

De grootste fout bij het diëten is dat mensen een veelte streng dieet willen volgen en dat is negen van de tien keer niet vol te houden. Er zijn ongelofelijk veel koolhydraatarme recepten die gewoon ontzettend lekker zijn en waar je volop van kan genieten. Recepten die niet moeilijk te maken zijn en waarvan je niet eens in de gaten hebt dat je met een dieet bezig bent.

Low carb dieetEet voldoende vezels

Het eten van vezels zorgt voor een versneld metabolisme, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je lichaam afvalstoffen kan afvoeren. Eet dus voldoende vezels, want dat is erg belangrijk bij het afvallen.

Extra groente

Als je ergens gaat eten, vraag dan in plaats van de welbekende frietjes, gebakken aardappeltjes of reist om extra groente. Of wanneer je een uitsmijter eet, vraag dan om het brood achterwegen te laten, maar vraag om wat meer garnering. Groente kan je overigens eten zoveel je wilt.

Tussendoortjes

Natuurlijk is een marsreep, een glas frisdrank of misschien wel die lekkere verjaardagstaart van je collega erg lekker, maar buiten dat je best wel een keer mag cheaten is het beter om een tussendoortje te nemen in de vorm van een bierworstje, komkommer, stukje kaas, zaden of noten.

Een gebalanceerd voedingspatroon

Als je af wil vallen kun je het beste de slechte koolhydraten vervangen door gezonde vetten en eiwitten. Het is erg moeilijk om dat zo even te bepalen, maar de meest ideale voeding zou zijn wanneer je 50% eiwitten zou eten, 30% gezonde vetten en 20% langzame gezonde koolhydraten.

Hongeraanval

Als je een hongeraanval krijgt, kan je drie dingen doen. Je negeert je hongergevoel, maar meestal lukt dat niet. Je kan zeggen fuck it en vervolgens plunder je de koelkast. Of je pakt bijvoorbeeld zo’n 50 gram kipfilet, wat komkommer, een stukje kaas, een paar snacktomaatjes of wat ongebrande noten. Het gaat er op dat moment alleen maar even om dat je het hongergevoel kwijt bent, totdat je weer aan je volgende maaltijd kan beginnen.

Drink nooit je fruit

Vruchten kan je het beste in vaste vorm eten en niet als vruchtensap. De kant-en-klare vruchtensappen kan je sowieso beter vermijden, want daar zijn heel veel suikers aan toegevoegd. Als je je vruchten gaat pureren voor bijvoorbeeld een smoothie, dan worden ten eerste de vezels veel te klein om een langdurig effect te hebben en wanneer je een smoothie maakt gaat er veel meer vruchten in dan je per dag zou moeten hebben en dan krijg je dus weer te veel fruitsuikers binnen. Of je nu gebruik maakt van een centrifuge of een slowjuicer (alles daarover hier): het idee is niet goed, omdat je teveel suikers binnenkrijgt!

Bewegen is altijd goed

Het is wellicht onnodig om te zeggen, maar we doen het toch. Bewegen of sporten is natuurlijk niet verplicht, maar als je lekker beweegt gaat diëten nou eenmaal een stuk sneller.

koolhydraatarme voedingMaak van koolhydraatarm eten een lifestyle

Een dieet wordt vaak gezien als iets tijdelijks, want als je eenmaal op dat streefgewicht bent, kan je wel weer een koekje bij de koffie nemen of een lekkere vette hap nemen, toch? Dat veroorzaakt een jojo-effect en voor je het weet kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Als je eenmaal met koolhydraatarm eten bent begonnen, is het op zich helemaal niet zo moeilijk om dit vol te houden.

Je moet het gaan zien als je nieuwe manier van eten, je nieuwe lifestyle zeg maar. Als jij koolhydraatarm eten als je nieuwe lifestyle ziet, maakt het niet zoveel uit als je er een keer een complete dag tussen hebt zitten dat je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een keer zondigt. De volgende dag pik je de draad weer op en ga je verder met deze lifestyle.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.