Word gezonder in het dagelijks leven met deze tools

“Gezondheid is niet alles in het leven, maar zonder gezondheid is alles niets.” Het behoud en de bevordering van de eigen gezondheid moeten daarom voor iedereen de hoogste voorrang in het leven hebben. Moderne apps, tools en gadgets kunnen dit ondersteunen. Het zijn dus praktische hulpmiddelen in het dagelijks leven om gezonder te leven; en ze veroorzaken zelfs een revolutie in de hele industrie.

Sporthorloge VrouwSporthorloges, fitness-polsbandjes, smartwatches – wat zijn dat

Nadat horloges met hartslagmeters, oorspronkelijk bedoeld waren om mensen te helpen atletische doelen te bereiken, worden ze nu gebruikt om de A om de activiteiten van de eigenaar in het dagelijkse leven te registreren. Ze zijn ontworpen om op een gecontroleerde manier een gezonder en actiever leven te leiden. Ze gaan van eenvoudige fitnessarmbanden die niet meer dan een stappenteller bevatten tot smartwatches die je polsslag kunnen meten en ook Gps-navigatie of telefoongesprekken kunnen aannemen en zelfs muziek kunnen afspelen.

Terwijl veel sporthorloges volledig zelfstandig werken, hebben andere de steun nodig van een borstband voor hartslagmeting of hulp van de smartphone om bijvoorbeeld Whatsapp-berichten of inkomende telefoongesprekken weer te geven.

Wat kunnen sporthorloges beter dan andere horloges

Sporthorloges hebben altijd nuttige extra functies voor sportactiviteiten, naast de pure tijdsweergave. In de meeste gevallen zijn stappentellers geïntegreerd, die met sensoren de stappen van de gebruiker registreren. Bovendien wordt de bloeddruk gecontroleerd en berekent een calorieteller het energieverbruik. Naast de hartslagmeting bieden veel horloges nu ook een slaaptracker, waarmee de slaap kan worden gevolgd. Want niet alleen de juiste voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijk om een gezond leven te leiden, maar ook een rustgevende slaap.

caloriemeter appEen caloriemeter

Gezond eten hoort bij een sportiever leven. Een calorieteller is een handige tool als je wilt weten hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt en verbrandt. Dit bepaalt voor een groot deel of je aankomt, afvalt of op gewicht blijft. Calorieën tellen kan dus een eerste stap in de goede richting zijn, maar met de hand is het niet alleen vervelend, maar ook verwarrend.

Moderne apps helpen dan om de calorieën die gedurende de dag worden opgenomen bij te houden en op te tellen. Omdat niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit van het voedsel van belang is, beoordelen ze ook veel andere interessante gegevens – zoals hoeveel macro- of micronutriënten werden geconsumeerd. Meer over de beste tools om je calorieën te tellen kan je hier terugvinden.

hartslagmeterEen hartslagmeter

Een hartslagmeter meet het aantal hartslagen per minuut. De eerste draadloze hartslagmeter werd in 1983 geïntroduceerd. Het was de Polar  draagbare hartslagmeter, die bestond uit een ontvanger en een zender. De zender kan op de borst worden bevestigd, hetzij met wegwerpelektroden, hetzij met een elastische elektrodenriem. De ontvanger was een horloge-achtige monitor die om de pols werd gedragen. Vandaag de dag zijn er hartslagmeters die meteen ook je smartwatch kunnen zijn. Check deze smartwatches met hartslagmeter bij SporthorlogeDeal, een echte autoriteit op het vlak van sportieve accessoires!

In het begin werden hartslagmonitors ontworpen voor gebruik door atleten en coaches om de kwaliteit en doeltreffendheid van hun trainingen te verbeteren. Spoedig daarna bestudeerden wetenschappers de apparaten en gebruikten ze in hun werk. Vandaag de dag biedt het assortiment hartslagmeters gebruiksvriendelijke producten voor iedereen die geïnteresseerd is in wellness, fitness en gezondheid. Maar er zijn ook hoogtechnologische producten die voldoen aan de wensen en behoeften van ambitieuze recreatieve en wedstrijdsporters.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.