Vroeger keek ik regelmatig naar televisieprogramma’s op TV, maar sinds de komst van streamingsdiensten is dat steeds minder geworden. Streamingsdiensten hebben veel voordelen vergeleken met het kijken naar TV. Je kunt nieuwe programma’s vaak een paar afleveringen vooruitkijken of er worden soms hele seizoenen uitgezonden die pas veel later op TV uitgezonden worden. Ook het ontbreken van reclame is ideaal. Je kunt programmareeksen en films bekijken zonder vervelende onderbrekingen. Daarnaast worden er op TV veel programma’s uitgezonden waarin ik helemaal geen interesse heb of op tijdstippen die mij niet uitkomen. Door een abonnement op een streamingsdienst te nemen, kan ik veel meer programma’s bekijken die bij mij passen, wanneer ik maar wil.

streamzStreamz.be

Streamz.be is een Vlaamse streamingsdiensten waarop de beste Vlaamse programma’s te bekijken zijn, zonder reclame. Ook is hier alles te bekijken wat normaal gesproken alleen bij HBO op TV te zien is en waar je, wanneer je TV kijkt, een apart abonnement voor nodig hebt. Streamz.be biedt films en series aan in vrijwel elk denkbare categorie, waaronder een groot aantal reeksen speciaal voor kinderen.

Er kunnen vijf verschillende, persoonlijke profielen aangemaakt worden, zodat je gemakkelijk je favoriete series terug kunt vinden en tips krijgt over welke programma’s je nog meer interessant zou kunnen vinden. Het goedkoopste abonnement bij Streamz.be kost €11,95 per maand. Als je kiest voor Streamz+, het abonnement wat €19,95 per maand kost, kun je ook nog eens de nieuwste blockbusters en films van de grootste filmmakers bekijken.

netflix originalsNetflix

Netflix startte al in 1997, maar is pas een paar jaar geleden echt bekend geworden in ons land. Op Netflix zijn veel bekende films en series te bekijken, maar er is ook veel content wat speciaal voor of door Netflix gemaakt is en wat dus enkel bij deze streamingsdienst te zien is.

Er worden verschillende abonnementen aangeboden, maar ook met het goedkoopste abonnement van €7,99 per maand, kun je alle programma’s bekijken. Met dit abonnement kun je echter maar op 1 scherm tegelijk naar Netflix kijken. Wil je je account met meer mensen delen? Dan kun je een abonnement afsluiten waarbij je iets meer betaalt en waarmee je op twee of vier schermen tegelijk kunt kijken. Doordat elke gebruiker zijn eigen profiel heeft, dus je vindt de films en series die op jouw lijstje stonden gemakkelijk terug.

Disney+Disney+

Disney+ is een vrij nieuwe streamingsdienst waarop, zoals de naam al aangeeft, alle content van Disney wordt aangeboden. Ook is hier alles van Pixar, Marvel en Star Wars te bekijken. In totaal zijn er ruim 900 titels te vinden. Van nostalgieke Disney klassiekers tot films die recent zijn uitgekomen en van gloednieuwe, spectaculaire series tot documentaires over de attractieparken van Disney.

Een abonnement op Disney+ kost €7,99 per maand of €69,99 per jaar. Dit abonnement kan door vier personen tegelijk gebruikt worden en vrijwel alle films en series zijn hiermee te bekijken. Voor films die nog in de bioscoop draaien, maar toch al op Disney+ staan, moet soms extra betaald worden. Je kunt echter ook even geduld hebben; na een paar maanden is de film alsnog gratis te bekijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.