In de huidige cryptomarkt heeft de investeerder de keuze uit duizenden verschillende cryptomunten. Dagelijks verschijnen er weer nieuwe cryptocurrency op de markt. Er zitten interesse projecten tussen, maar ook zeker rommel waar je niet naar moet omkijken. Echter kan jij nieuwe cryptomunten ook verkrijgen zonder ook maar één eurocent uit te geven. De crypto airdrops bieden de liefhebber de kans om kosteloos crypto te incasseren. De grote vraag is alleen, hoe kan dat en waar kan jij de munten ontvangen? In dit artikel kom jij meer te weten over de crypto airdrops.

crypto airdropCrypto Airdrop

Een nieuw project binnen de cryptowereld krijgt normaal gesproken weinig aandacht. Behalve natuurlijk als een bekend persoon een eigen project en dus een munt start. Het doel van het team is om de cryptocurrency onder de aandacht te brengen van de investeerders. Dat doen zij bijvoorbeeld door een crypto airdrop te organiseren. Er worden kleine hoeveelheden van de currency weggegeven. Daardoor ontstaat er meer belangstelling en is het mogelijk om in een korte tijd een flinke community op te bouwen. Hoeveel gratis cryptomunten er worden vergeven zal per project verschillen. Desondanks kan het geen kwaad om het even goed in de gaten te houden.

Initial Coin Offering

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de zogeheten ‘Initial Coin Offering’. Je kan als investeerder dan munten aanschaffen van een nieuw cryptoproject. Aangezien jij er als eerste bij bent, mag je de munten voor een speciale extra lage prijs kopen. Daardoor kan je redelijk snel een mooie winst maken, mocht de cryptocurrency goed worden ontvangen. Een crypto airdrop lijkt daar eigenlijk wel erg op. Je krijgt de munten alleen dan gratis, dus dat is mooi meegenomen. Het gaat vanzelfsprekend om een minimaal aantal coins met een lage waarde.

Waar kan ik een crypto airdrop vinden?

Er zijn onwijs veel nieuwe projecten en een groot aantal teams besluiten om over te gaan tot een airdrop. Echter kan het per cryptomunt verschillen hoe en waar jij kan genieten van de gratis crypto. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om naar de site van een nieuw project te gaan en jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je kan er ook voor kiezen om de sociale media op de voet te volgen, zoals Twitter, Facebook en Telegram. Daarnaast raden wij je aan om de Discord applicatie te downloaden en jezelf via die app te verbinden aan de community van een cryptomunt. Het aantal volgers van een munt geeft ook een goede indicatie van kansen van het project.

Airdrop websites

Er zijn door de jaren heen zelfs nog enkele websites opgericht die zich uitsluitend richten op de crypto airdrops. Je moet denken aan een website zoals Airdrop.io, Coinairdrops.com en Airdropking.io. De sites nemen al het werk uithanden, want je zal op de hoogte worden gehouden van alle toekomstige airdrops en daar van gaan profiteren. Het is ook mogelijk om te bekijken welke cryptoprojecten in het verleden een airdrop hebben georganiseerd. Wij raden je aan om deze websites om de zoveel tijd even te bezoeken.

Tokenhouder airdrop

Er worden ook regelmatig tokenhouder airdrops georganiseerd en die zijn bijzonder interessant. Een dergelijke airdrop is compleet geautomatiseerd en ideaal voor de personen die al bepaalde cryptomunten in hun bezit hebben. Stel jij bezit al een tijdje de Bitcoin (BTC), dan kan dat je zomaar een mooie beloning opleveren. Een nieuw project kan bijvoorbeeld alle tokenhouders van een andere munt belonen met een airdrop. Zij zien dat als een vorm van respect voor het andere platform. Het kan ook voorkomen dat een team een nieuwe munt lanceert en de tokenhouders van hun eigen cryptocurrency als beloning enkele gratis munten van het nieuwe project toekent.

Bounty airdrop

Als jij de projecten nadrukkelijk volgt op de sociale media, dan kan je zomaar in aanmerking komen voor een bounty airdrop. Het project zal je belonen voor enkele simpele opdrachten. Je moet bijvoorbeeld berichten over het cryptoproject delen op jouw eigen sociale media, nieuwe leden aanbrengen in de Discord-groep of jezelf registeren voor de nieuwsbrief. Je krijgt als beloning enkele gratis cryptomunten en dat is natuurlijk altijd fijn.

Non-fungible tokens (NFT’s)

De non-fungible tokens, oftewel de NFT’s, zijn ook doorgebroken binnen de cryptowereld. De digitale kunstwerken gaan als warme broodjes over de toonbank. En ook deze waardevolle NFT’s kan jij zomaar gratis ontvangen, meestal via Discord. Een NFT airdrop kan behoorlijk veel geld opleveren en is nog interessanter dan een crypto airdrop. Wij raden je aan om jezelf eens goed te gaan verdiepen in de wereld van de non-fungible tokens.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.